Nyheter från SF

Trollhättan mot Fyrisfjädern blev en av årets mest välspelade och dramatiska matcher. Hemmalagets HK Vittinghus spelade en avgörande roll i hela tre matcher och visade varför han är rankad på plats 31 i världen.

Rikard Nilsson intervjuas av Badminton Europe i deras serie "European Para badminton Towards Tokyo 2020"

Landslagsläger är planerade till datum 2-5 januari och orterna för lägren blir, U19 i Uppsala, U17 i Trollhättan, U15 i Täby och det blir även ett nationellt läger för U13 i Täby.

Felix Burestedt tog sig till semifinal i Irish Open där han föll mot slutsegraren Toma Junior Popov från Frankrike med 18-21, 19-21. Även Moa Sjöö/Clara Nistad nådde semifinal i turneringen.

Irish Open arrangeras som vanligt i Dublin, datum för tävlingen är 13-16 november.

Swedish Youth Games (SYG) i Malmö med datum 8-10 november har samlat en mycket stort internationellt startfält. BEC status på U17-tävlingen ger ett stort antal deltagande länder, men även i U15 och U13 är det ett mycket bra startfält.

Emma Karlsson/Johanna Magnusson tog hem Norwegian International. Paret vann damdubbeln efter segrar mot danska par i både semifinal och final. Och Emma fick ett guld till!

I januari 2020 startar Badminton Sweden en helt ny utbildning på högsta nivå för badmintontränare i Sverige, den så kallade Topptränarutbildningen (TTU).

Helgen den 30 nov till 1 dec är det dags för säsongens tredje serieomgång. Här följer viktig information om sammandragens genomförande.

Lagmatcher för U13 och U15 spelas innan tävlingen Swedish Youth Games i Malmö, datum 7-8 november.

Norwegian International arrangeras i Sandefjord mellan 7-11 november. Många spelare kommer att delta från klubbarna.

Matcherna mellan Umeå-Trollhättan brukar alltid bli riktiga rysare. Tisdagskvällens drabbning var inget undantag utan gick till Golden set. Även topplagen Halmstad och Fyrisfjädern fick det tufft i sina matcher.

Påvelund tog säker seger

(2019-11-04 21:29)
Påvelund ångar på i Victor Badmintonligan. På måndagskvällen vann laget mot Täby med klara 5-1 och tog därmed sin femte raka seger.

Denna vecka är det dags för nya intressanta drabbningar i Victor Badmintonligan. Imorgon kväll gör IFK Umeås indonesiske nyförvärv Fauzi Fathurrahman premiär i hemmamatchen mot Trollhättan.

Victor och FZ Forza kommer att samarbeta i ett strategiskt partnerskap. Läs mer om nyheten i bifogad pressrelease.

E-post: info@vaxjobadmintonklubb.se