Nyheter från SF

Tävlingsstoppet förlängs till 1 mars och SM-tävlingarna i klasserna U13, U15 och U17 som skulle ha spelats i slutet av mars skjuts upp. Det slutade förbundets styrgrupp för tävling/serie i fredags.

Svenska Badmintonförbundet har beslutat att starta upp Victor Badmintonligan tidigast under vecka 8, det vill säga om fyra veckor.

Regeringen gav i fredags (22/1) beskedet att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.

Amanda Högström har anställts som ny förbundskapten för U19, med start 1 februari. Amanda kommer även att arbeta som Eurocentertränare två pass per vecka.

Både Senior-SM och Junior-SM (U19-SM) som skulle ha spelats under februari kommer att skjutas upp.

Paniz Yousefi kan bli Årets peppare på Idrottsgalan 2021. Hon är nominerad som grundare av projektet Parallell Play.

Alla föreningar som fått sökbara projektstöd för barn och ungdom, samt utbildning beviljade och utbetalade under 2020 ska återrapportera genomförda projektet via idrottsmedelapplikationen på IdrottOnline senast 29 januari.

Tre tävlingar efter varandra i den thailändska huvudstaden Bangkok inleder badmintonåret. Tack vare denna unika lösning kan nu världens bästa badmintonspelare äntligen drabba samman igen. Dock saknas några av favoriterna på grund av sena coronafall.

Motivationsbrist, ovisshet och nya träningsrutiner. Det är några exempel på hur landets elitspelare påverkas av coronapandemin. Nu hoppas många att tävlingsstoppet snart ska vara över.

Åsa Strindlund har vid årsskiftet tillträtt som förbundschef på Svenska Badmintonförbundet.

God jul och gott nytt år!

(2020-12-22 15:37)
Kansliet på Svenska Badmintonförbundet önskar hela badmintonsverige en god jul och ett gott nytt år! Vi har stängt under helgerna och det kommer därför finnas begränsad möjlighet att nå personalen.

Svenska Badmintonförbundet inbjuder härmed till att ansöka om Badminton Sweden arrangemang för säsongen 2021-2022. Sista ansökningsdag 10 februari 2021.

Svenska Badmintonförbundet har beslutat att skjuta upp Victor Swedish Open som skulle ha spelats i Uppsala den 21-24 januari. Nytt speldatum är ännu inte satt.

Två starka prestationer och en missräkning. Så summerar förbundskapten Oliver Pongratz det unga svenska lagets insats i Milton Keynes. Det blev till slut en seger mot Ungern och knappa förluster mot Estland och hemmanationen England.

Hur ska ”enstaka matcher eller tävlingar” för barn födda 2005 och senare tolkas? Vad gäller för träning för personer födda 2004 och tidigare? Svenska Badmintonförbundet har fått förtydliganden från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller från 14/12.

E-post: info@vaxjobadmintonk...