Nyheter från SF

Två guld var till Cecilia Wang (Fyrisfjädern) och Joel Hansson (Västra Frölunda) i dubbel och mixed.

Sveriges bästa badmintonjuniorer samlas i helgen i Trollhättan för att göra upp om medaljerna vid Victor U19 SM. Sammanlagt ställer 97 spelare från hela landet upp i hopp om bra matcher ända fram till finalerna som avgörs i morgon söndag.

Sista ansökningsdag för LOK-stöd för höstens aktiviteter är den 25 februari. Ansökan gör ni på er förenings IdrottOnline-sida.

Austrian Open arrangeras i Wien den 19-22 februari. Tävlingen är på challenge nivå med en prissumma på USD 25.000. Flera svenska spelare är anmälda.

Spain Masters arrangeras i Barcelona 18-23 februari och är en BWF World Tour Super 300 tävling med en prissumma på USD 170.000. Från Sverige deltar Felix Burestedt och Jacob Nilsson i herrsingel.

Det blev en magisk helg i Frankrike för det svenska laget vid U15-EM. Romeo Makboul vann guld i herrsingel och Filip Swahn tog brons. Tillsammans spelade de två även hem brons i herrdubbel.

Sverige har på U15-EM i Frankrike tagit sig fram till två semifinaler i herrsingel genom Romeo Makboul och Filip Swahn och en semifinal i herrdubbel där båda spelar tillsammans. Imorgon söndag spelas semi och finaler.

Det blev en 1-3 förlust i kvartsfinalen för de svenska tjejerna mot Frankrike i lag-EM. Frankrike var favoriter och presterade lite för bra att Sverige skulle kunna skrälla. Men en väldigt fin insats av de svenska tjejerna att sluta topp-8.

Fram till 31 mars tar vi emot nomineringar och ansökningar till Jan Åhrbergs Ledarstipendium.

Tjejerna tog chansen och vann gruppfinalen mot Skottland på lag-EM. Nu väntar en kvartsfinal mot hemmanationen Frankrike. Killarna förlorade sin gruppfinal mot England.

Två nya vinster i lag-EM

(2020-02-13 00:25)
Både tjejerna och killarna fortsätter att spela bra och vinna matcher på lag-EM. Tjejerna vinner med 5-0 mot Norge och killarna vinner med 3-2 mot Estland. På torsdagen spelar nu lagen om förstaplatsen i grupperna.

Tjejerna överraskade och vann mot seedade Spanien i gruppspelet på Europamästerskapen för lag med 4-1. Tidigare under dagen kom mer planerade vinster mot Polen för tjejerna med 4-1 och för killarna med 5-0 mot Grönland.

Från och med 1 januari 2020 gäller nya riktlinjer från Riksidrottsförbundet (RF) för ekonomiskt stöd. Då försvinner Idrottslyftet och ersätts av Projektstöd för barn-och ungdomsidrott.

Aura vann den första kvartsfinalmatchen mot Påvelund i Victor Badmintonligan. Tre svenska landslagsspelare – Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson – låg bakom Auras seger med 4-2.

I torsdags säkrade IFK Umeå sin kvartsfinalplats genom seger i sista matchen i Mellanserie B. Idag var det dags för första kvartsfinalmötet mot Trollhättan och då fick Umeå precis den start man hade önskat sig.

E-post: info@vaxjobadmintonklubb.se